top of page

Tijdelijke tentoonstelling

DONEREN! Gamen, instellen en matchen! 

EMV-ExpoPortraitsAnimaux-A2-def2.jpg
EMV-2024-Expo-Betes-et-Hommes-Visuel2-bache3x1m_Bâches.png

VERLENGING van 03.10.2021 tot 01.05.2023


Rod Laver, Jacky Brichant, Cliff Drysdale, André Agassi... en natuurlijk Björn Borg. Veel spelers hebben de geschiedenis van tennis gemarkeerd met een DONNAY-racket in de hand.


Dompel jezelf onder in de opwindende wereld van tennis en sportartikelen door middel van een tentoonstelling die de belangrijkste etappes van deze sport en het DONNAY-avontuur weergeeft. De tentoonstelling brengt emblematische DONNAY-objecten (rackets, goodies, advertenties, enz.) samen met originele archiefbeelden en video's van tennishoogtepunten. Genoeg om een zeer levendig en getrouw beeld te schetsen van wat het bedrijf Couvinoise was in de 20e eeuw. Gamen, instellen en matchen!


Permanente tentoonstelling

Duik in het hart van het landelijke leven! 

Het Viroin Ecomuseum presenteert de belangrijkste traditionele ambachten die ooit werden uitgeoefend in de dorpsgemeenschappen van Entre-Sambre-et-Meuse. Vertrek vanaf een opnieuw samengesteld dorpsplein en ontdek dede werkplaatsenvan verschillende typische ambachtslieden uit de regio. Duizenden gereedschappen, verklarende panelen, video's illustreren verdwenen of weinig bekende dorpsambachten: boswachter, houtskoolmaker, kuiper, leerlooier, zadelmaker, schoenmaker, klompenmaker, smid, wagenmaker... 

Ontdek ook een industriële klompenmakerij uit het begin van de 20e eeuw. Getuigenis van een industrie die Viroinval aan het begin van de 20ste eeuw rijk maakte. 

Buitenbaan Landbouwmachines

Ontdek de prachtige collectie vanLandbouwmachinesvan het Viroin Ecomuseum. Als getuigen van de voortschrijdende mechanisering van de landbouw die in de eerste helft van de 20e eeuw leidde tot de revolutie van de tractor, tonen deze machines, even verrassend als ingenieus, de groeiende heerschappij van de mens over zijn omgeving. Aardappelpootmachine, schoffelmachine, schudhark; elke machine vervulde een heel specifieke rol met betrekking tot het werk van de aarde en concentreerde daarin een reeks knowhow en ingenieuze technieken. 

bottom of page