top of page

Boeken & Catalogi

NIEUWE CATALOGUS

Donnay, de legende

In 1981 beleefde de firma Donnay SA, gevestigd in Couvin, in de provincie Namen, haar hoogtepunt. Het was 's werelds grootste producent van tennisrackets. 1,8 miljoen rackets, bijna allemaal gemaakt van essenhout, verlieten dat jaar de fabriek en vonden hun weg naar rechtbanken over de hele wereld. 

Het merk werd toen gedragen door Bjorn Borg, mythische wereld nr. 1. Het is dit verhaal, dit economische wonder, deze nog steeds levende legende die dit boek vertelt, gebaseerd op een ongelooflijk en gepassioneerd onderzoekswerk van Michel Guilluy en geschreven door Louis Maraite, journalist.

Boek van 128 p.

Tentoonstellingscatalogus. 

Tarief :15 € (+ verzendkosten)

Onze publicaties

Verkrijgbaar in de museumwinkel of opvroeg

! Voorraadafbouw op sommige van onze publicaties

Publicaties aan 2 €

"De keuken? Kinderspel"

"De keuken? Kinderspel"verkent de fascinerende wereld van miniatuurfornuizen. Tegenwoordig waren miniatuurkooktoestellen, echte verzamelobjecten, lange tijd het favoriete speelgoed van kleine meisjes in de westerse high society. 

Het boek schetst de lange geschiedenis van de keuken en de opkomst van het fenomeen miniatuurfornuizen in het midden van de 19e eeuw. De catalogus eindigt met de presentatie van de 153 miniatuurkooktoestellen van het Viroin Ecomuseum.

Boek van 224 p. rijk geïllustreerd. 24 cm 17

(Beurscatalogus)

Tarief :19 € (+ verzendkosten)

De Rogge

Een rijke en omvangrijke studie over de Rogge: zijn bijzonderheden, de geschiedenis van zijn cultuur en zijn vertegenwoordiging door tijd en volkeren.

Boek van 253 p.

Tarief :10 €2 €(+ verzendkosten)

Brandweerlieden

Helden van gisteren, helden van vandaag

Brandweer...Alleen al deze term roept onweerstaanbaar de strijd tegen vuur, tegen vuur op. In het Frans verwijst dit woord echter alleen naar gebruikers van een machine die sinds de Romeinse tijd wordt gebruikt voor de bestrijding van vuur: de pomp. 

Het boek presenteert de technische ontwikkelingen en de bijzonderheden van een beroep als geen ander.

60 p.

(Beurscatalogus)

Tarief:6 €2 € (+ verzendkosten)

Draaien van wielen

Het was de wagenmaker die de houten wielen maakte voor wagens, karren en kruiwagens.Is het nodig om de essentiële rol van transportmiddelen in de dorpseconomie in herinnering te brengen? Het was ook de wagenmaker die de houten delen van ploegen, eggen en andere landbouwwerktuigen maakte, hij was het ook die de wielen van watermolens bouwde... 

Boek van 64 p.

(Beurscatalogus)

Tarief :5 € 2 €(+ verzendkosten)

Hoef! Een verhaal...

In de 19e eeuw en tot in de jaren 1950 was het maken van klompen (ambachtelijk, daarna industrieel) een van de belangrijkste beroepen in het zuiden van Entre-Sambre-et-Meuse. In Nismes en omgeving werden honderdduizenden klompen geproduceerd.

Het boek presenteert de rijke geschiedenis van de klompenmakerij in het zuiden van Entre-Sambre-et-Meuse.

Boek van 252 p., 428 foto's en tekeningen.

24x17cm. [beurscatalogus]

Tarief :16 € (+ verzendkosten)

Het erfgoed van ViroinvalAlles weten over het verbazingwekkende erfgoed van Viroinval...


Prijs: 6 € (+ verzendkosten)

Tôône poppentheaterDe Koninklijke Schouwburg van Toone is een traditioneel poppentheater in Brussel, actief sinds 1830.


Tarief : 7,5 € 2 €(+ verzendkosten)

Melk en zijn derivaten. 

Ontstaan en opkomst van een industrie

Dit werk schetst, in een eerste deel, de technische innovaties en de wetenschappelijke ontdekkingen die de opkomst van een zuivelindustrie mogelijk maakten en, in een tweede deel, de opkomst en ontwikkeling van de zuivelindustrie in de 20e eeuw. -Sambre-en-Maas.


Boek van 224 p.

Tarief : 20 € 2 € (+ verzendkosten)Industrieën op het platteland, houtverwerking

Prijs: 15 € (+ verzendkosten)

Bouyons patois

Dit essay over de patois van Bouillon heeft geen ander doel dan een soort archief te vormen, hoe bescheiden ook, van een patois die in onbruik raakt...


Boek van 224 p.

Tarief : € 10 2 €(+ verzendkosten)1917-2017

Onder het teken van de hamer en sikkel

In 2017 vierde de Oktoberrevolutie haar honderdjarig bestaan. Het Écomusée du Viroin nodigt u uit om deze belangrijke gebeurtenis in onze hedendaagse geschiedenis te (her)ontdekken vanuit het oogpunt van haar symboliek: de sikkel en de hamer.

Symbool van de unie tussen de boeren- en arbeiderswereld in het perspectief van een revolutie die sociaal en universeel bedoeld was. De catalogus schetst de technologische en culturele evolutie van deze twee belangrijke instrumenten van het menselijk avontuur die aan het begin van de 20e eeuw de rode vlag zullen markeren van veel sociale bewegingen over de hele wereld.


Boek van 136 p.

(Beurscatalogus)

Prijs: € 10(+ verzendkosten)

bottom of page